Αρχική Κινητοποιήσεις

Αγρότες των Τρικάλων σε συγκεντρώσεις και πορείες κατά του πολυνομοσχεδίου

Αγρότες των Τρικάλων σε συγκεντρώσεις και πορείες κατά του πολυνομοσχεδίου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν επίσης μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Γιατρών και μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών καθώς και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών των Τρικάλων.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Όλες οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, ενώ πορεία έκαναν τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ και οι αγρότες. Την κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έκανε η κ. Βάσω Μπακάση. Τοποθετήθηκε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που υλοποιεί τις τελευταίες δεσμεύσεις για το 3ο μνημόνιο που διαμορφώνουν «ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο».

«Κανένας εργαζόμενος – σημείωσε – δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ».

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Γιατρών και της Αριστερής Πρωτοβουλίας Μηχανικών, μέλη μοίραζαν στους διερχόμενους προκηρύξεις, στις οποίες γινόταν αναφορές στα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, όπως πλήρη παράδοση στους δανειστές της δημόσιας περιουσίας, πώληση με συνοπτικές διαδικασίες των «κόκκινων» δανείων στις τράπεζες, «αιματηρά» πλεονάσματα, κ.α. Επίσης αναφορά γίνεται και στην προσπάθεια της «κοινωνικής συμμαχίας» ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – εργοδοτών για τον πλήρη παροπλισμό του εργατικού κινήματος.

Προκηρύξεις μοίρασαν σήμερα και τα μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, με αναφορά σε αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, κ.α.

 

 

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress