Η αγροτεχνολογία πόλος έλξης επενδύσεων για μεγάλες εταιρείες

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον που προκαλεί ο κλάδος της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα αποδεικνύεται από την ολοένα και μεγαλύτερη εισαγωγή εταιρειών στον συγκεκριμένο κλάδο, οι οποίες επιχειρούν να δώσουν λύσεις στις επερχόμενες προκλήσεις.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η αμερικανική εταιρεία SC Solutions Inc, που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας. Η τελευταία ανακοίνωσε τη στρατηγική της είσοδο στους τομείς της γεωργίας και του περιβάλλοντος, εστιάζοντας αρχικά στην καλλιέργεια του καλαμποκιού και των αμπελώνων. Η προσέγγιση της εταιρείας ενσωματώνει δεδομένα τηλεπισκόπησης με προηγμένες αναλύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης, για να φέρει την επανάσταση στις γεωργικές πρακτικές και να συμβάλει στις προσπάθειες διατήρησης του περιβάλλοντος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SC Solutions Inc, Cliff Beek, τονίζει τη δέσμευσή της να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές στον αγροτικό τομέα. «Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει μετασχηματιστικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών πρακτικών, καθιστώντας τις πιο βιώσιμες και αποτελεσματικές. Αυτή η κίνηση ευθυγραμμίζεται με την αποστολή μας να αξιοποιήσουμε την καινοτομία για τη βελτίωση του αγροτικού τομέα και του περιβάλλοντος».

Πρόβλεψη απόδοσης

Η τεχνολογία της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να παίρνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα των καλλιεργειών και τη συνολική παραγωγικότητα, μέσα από ακριβείς, έγκαιρες πληροφορίες. Επίσης, η SC Solutions Inc έχει αναπτύξει τεχνολογία ικανή να προσδιορίζει με ακρίβεια τη συγκέντρωση άνθρακα στις καλλιέργειες, απευθείας από δορυφορικές εικόνες. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να βοηθά τους πελάτες της να υπολογίζουν το αποτύπωμα άνθρακα των καλλιεργειών τους.

Επέκταση της xFarm Technologies στην Πολωνία

Προς την κατεύθυνση της επέκτασης και της ενδυνάμωσης των υπηρεσιών τους προχωρούν κι άλλες εταιρείες στον τομέα της αγροτικής τεχνολογίας, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί ένα πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις, τη στιγμή που ο αγροτικός τομέας χρειάζεται λύσεις για να αντεπεξέλθει στην κλιματική αλλαγή και τα αυξανόμενα κόστη.

Η xFarm Technologies, με έδρα την Ελβετία, ενισχύει την παρουσία της στην Πολωνία, καθώς βλέπει τη χώρα ως έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ.
Η πολωνική γεωργία είναι, επίσης, σημαντική πηγή απασχόλησης και πυλώνας των εξαγωγών της χώρας και συμβάλλει στην επισιτιστική επάρκεια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ιστορίας, όπως τονίζει η εταιρεία. Για τους λόγους αυτούς, βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας μίας ομάδας Πολωνών επαγγελματιών, οι οποίοι θα υποστηρίξουν γεωργικές εταιρείες, κατασκευαστές μηχανημάτων και εταιρείες τροφίμων στο ταξίδι τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η τεχνολογική πλατφόρμα της xFarm, διαθέσιμη στα πολωνικά και σε 17 άλλες γλώσσες, υποστηρίζει 40.000 αγρότες, από τα βουνά Τάτρα έως τη Βαλτική Θάλασσα.