Σε θέση μάχης οι αγρότες , με δύο ραντεβού φέτος στη Θεσσαλονίκη

Κλειστοί οι αυτοκινητόδρομοι σε Ισθμό και Νεστάνη
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με δύο διαφορετικά «μέτωπα» θα συμμετέχουν στις φετινές κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι «μοιράστηκαν» ανάμεσα στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και στην Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των «γαλάζιων» αγροτών της Θεσσαλίας και Μακεδόνων αγροτών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν καθοριστεί δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Agrotica, η πρώτη την Πέμπτη 1 Φλεβάρη (από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών) και η δεύτερη το Σάββατο 3 Φλεβάρη (από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων). Κατά τόπους, ήδη μέσα στην εβδομάδα έχουν αρχίσει να παρατάσσονται τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Εθνικής οδού και επαρχιακών οδών της περιφέρειας.

Χωρισμένοι στα δύο οι Θεσσαλοί αγρότες

Άλλαξε φέτος ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων στη Θεσσαλία, καθώς το καθιερωμένο μπλόκο των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας στη Νίκαια δεν στήθηκε, μετά την απόφαση των Καρδιτσιωτών αγροτών (Β. Μπούτας) να παίξουν «εντός έδρας» και συγκεκριμένα στο Δέλτα της Καρδίτσας, στο ύψος του αυτοκινητόδρομου Ε65. Έτσι, οι Λαρισαίοι της Ομοσπονδίας, συνεπικουρούμενοι από αγρότες της Αγιάς και του Τυρνάβου, έστησαν το μπλόκο τους στον κόμβο Πλατυκάμπου, εκεί όπου πέρυσι ήταν οι «γαλάζιοι» αγρότες, που φέτος συμμάχησαν με τους Μακεδόνες αγρότες, συγκροτώντας μάλιστα την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας. Οι τελευταίοι ήδη ανακοίνωσαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην έκθεση Agrotica την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. Στο μπλόκο Πλατυκάμπου έδωσαν το «παρών» και οι Αγιώτες αγρότες. Από την πλευρά τους, οι Τρικαλινοί αγρότες προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε μπλόκο με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στον Ε65.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Να σημειωθεί ότι πρώτος βασικός σταθμός των κινητοποιήσεων των αγροτών των Ομοσπονδιών θα αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια της έκθεσης Agrotica.

Μέτωπο Μακεδόνων-Θεσσαλών

Η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, έξω από την έκθεση Agrotica με αγροτικά μηχανήματα θα αποτελέσει την έναρξη των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, η οποία θα έχει τον συντονισμό της κινητοποίησης και μένει να ορίσει τις επόμενες κινήσεις.

Αποφάσεις για συμμετοχή και στη Στερεά

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/1 στην Ανθήλη Λαμίας, χωρίς την παρουσία μελών του Παμφθιωτικού. Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Τσολίσο, μέλος της Ομοσπονδίας, η Ομοσπονδία πήρε απόφαση να συμμετέχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις, έτσι όπως αυτές έχουν προγραμματιστεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Αποφασίστηκε, ακόμη, να κλιμακώσουμε το στήσιμο των μπλόκων στον Δομοκό και στην Ανθήλη, τη Δευτέρα 29 Γενάρη. Παράλληλα, προγραμματίζεται συλλαλητήριο για τις 31 Γενάρη έξω από την έδρα της Αντιπεριφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία Πάρκου. Η Ομοσπονδία θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, το μέλος της επιτροπής, Δημήτρης Δημογιάννης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, έτσι όπως αυτό έχει οργανωθεί από την επιτροπή μας, κατά τη διάρκεια της έκθεσης». Δύσπιστοι εμφανίζονται οι αγρότες από τη Θήβα, τη Λειβαδιά και τη Λοκρίδα, που δεν παίρνουν μέρος στις προπαρασκευαστικές διαδικασίες.

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας: Κινητοποίηση στις 26 Γενάρη στο Άργος

Με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ανακοίνωσε ότι συντάσσεται ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, ο οποίος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πήρε απόφαση να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Καλεί, ακόμη, σε κινητοποίηση την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 11.00 π.μ. στη ΔΟΥ Άργους. «Μέσα από τον σύλλογό μας, οργανωμένα και συντεταγμένα, όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, μπαίνουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Κεντρική Μακεδονία: Ξεκίνησαν από την Κουλούρα

Από αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων παρατάχθηκαν χθες, Πέμπτη, τα τρακτέρ στην Ημαθία στην Κουλούρα, την Κυριακή στη Γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη και την ερχόμενη Δευτέρα στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Δίνουν ραντεβού στο συλλαλητήριο στις 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Agrotica. Για το συλλαλητήριο, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για την Τετάρτη 31 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη.

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ζεσταίνουν τις μηχανές

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» αποφάσισε, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Γιάννη Μαργαριτίδη, να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Ορεστιάδας με αγροτικά μηχανήματα. «Εκεί, θα ορίσουμε την ημερομηνία που είναι πιθανώς η 5η Φεβρουαρίου για να πάμε σε μπλόκο στη γέφυρα των Καστανιών». Μέχρι τότε, αναλαμβάνουν την ενημέρωση των αγροτών στα χωριά.

Να συνταχθούν με τις αποφάσεις του οργάνου της Λάρισας αποφάσισαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που συμμετείχαν στις 24 Γενάρη στην συνάντηση του Συντονιστικού Ελλάδας, μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, σημειώνοντας ότι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην Agrotica και καλούν τα μέλη τους να λάβουν μέρος.

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Δράμας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας να συζητήσουν τη στάση που θα κρατήσουν στις επικείμενες κινητοποιήσεις.

Ετοιμοπόλεμη η Δυτική Ελλάδα

Με τη γραμμή της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων συντάσσονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Δ. Ελλάδας. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου και της Ωλενίας διοργανώνουν για τις 30 Ιανουαρίου παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αιγίου, στις 2 Φεβρουαρίου στον ΕΛΓΑ Πάτρας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Οι αγρότες της Ηλείας θα στήσουν μπλόκο αύριο στις 11 το πρωί στη διασταύρωση της Μαραθιάς. Κάλεσμα απευθύνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) και οι αγροτικοί σύλλογοι Αμαλιάδας, Καρδαμά και Πηνείας. Το στήσιμο μπλόκου στον δρόμο Αγρινίου-Μεσολογγίου, μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, αύριο, Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, αποφάσισε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Ρεπορτάζ: Αφροδίτη Χρυσοχόου, Μαρία Αμπατζή, Νικολέτα Τζώρτζη, Γιάννης Σάρρος, Γιώργος Αργυρίου, Γιώργος Ρούστας

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress