Αγροτικές ομοσπονδίες Θεσσαλίας: Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία

Αγροτικές ομοσπονδίες Θεσσαλίας: Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία
-Διαφήμιση-

«Το νέο αγροτοδικείο που έχει ως στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών και την τρομοκράτηση τους και το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, οπότε και δικάζονται στελέχη των Ομοσπονδιών Καρδίτσας και Λάρισας  για την συμμετοχή τους στο μπλόκο Νίκαιας» καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Λάρισας και Καρδίτσας «το αξιοσημείωτο και νέο στοιχείο όξυνσης της ποινικοποίησης είναι ότι μαζί με τους αγρότες δικάζεται και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που είχε έρθει να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα τους. Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επί θητείας της σερνόμαστε σαν εγκληματίες στις δικαστικές αίθουσες επειδή αγωνιστήκαμε για τα δίκαια μας. Όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Το «έγκλημα» μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων.

Με πρόσχημα τα Μνημόνια και την κρίση επέβαλλαν άγρια φοροληστεία στους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Όλα τα παραπάνω μέτρα παραμένουν αυτούσια αφού το παραμύθι της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων δεν συνοδεύτηκε όπως θα έπρεπε με την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματος μας ούτε και με την κατάργηση όλων αυτών των νόμων».

Και η ανακοίνωση των Αγροτικών Ομοσπονδιών καταλήγει: Να είναι βέβαιοι πως δεν θα μας φοβίσουν με τα αγροτοδικεία.  Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα σε κοινή δράση και συμμαχία με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους αυτοαπασχολούμενους, πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης μας. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».

-Διαφήμιση-