Αγροτικό ρεύμα: πώς θα ενταχθούν οι δικαιούχοι στην νέα πλατφόρμα

Την περασμένη Δευτέρα, 24 Μαΐου ξεκίνησε να υποδέχεται αγρότες, δυνητικούς δικαιούχους της μειωμένης χρέωσης ΕΤΜΕΑΡ, η πλατφόρμα του ΔΑΠΕΕΠ. Η πλατφόρμα άνοιξε για δεύτερη φορά μετά το πρώτο άνοιγμά της τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν και είχε παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Τότε, για διάφορους λόγους ελάχιστοι παραγωγοί είχαν εγγραφεί, ενώ ορισμένοι είχαν κάνει λόγο για δυσκολίες κατά τη διαδικασία. Έτσι το ΥΠΕΝ αποφάσισε να ανοίξει και φέτος η πλατφόρμα και πάλι για τα έτη 2019-2020 και εν συνεχεία για το 2021.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν εγγραφεί, θα επωμιστεί μια επιβάρυνση λόγω αυξημένης χρέωσης του ΕΤΜΕΑΡ (από 9,01 ευρώ/Μεγαβατώρα σε 17 ευρώ/Μεγαβατώρα), αναδρομικά και για δύο έτη, αλλά και για το τρέχον έτος στη συνέχεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στον διαδικτυακό τόπο του αρμόδιου φορέα, dapeep.gr, για όσους είχαν ξεκινήσει από πέρσι τη διαδικασία υποβολής ένταξης, αλλά δεν την είχαν ολοκληρώσει, «δύνανται να τροποποιήσουν τα στοιχεία των αιτήσεών τους οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο νέο Υποσύστημα Παροχών Αγροτικής Χρήσης και να τις επανυποβάλλουν».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η διαδικασία πλέον είναι απλούστερη και πιο σύντομη, καθώς πλέον οι αγρότες καλούνται να υποβάλουν μόνο ΑΦΜ και επωνυμία δικαιούχου του εδαφίου, στοιχεία επικοινωνίας δικαιούχου και αριθμό παροχής.

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για να μπουν οι παραγωγοί και να υποβάλουν αίτημα ένταξης είναι: meiwmenes-xrewseis-agrotwn.dapeep.gr