Αυτό το άρθρο είναι 12 μηνών

Αγροτικό τιμολόγιο: Αυξημένη η τιμή της κιλοβατώρας τον Ιούλιο

10.07.2023
1' διάβασμα
agrotiko-timologio-afximeni-i-timi-tis-kilovatoras-ton-ioulio-296613

Στα τέλη Ιουνίου, η ΡΑΕ δημοσίευσε, ως είθισται, τις χρεώσεις των παρόχων για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Από τους πίνακες των χρεώσεων προκύπτει ότι η τιμή της κιλοβατώρας στο αγροτικό τιμολόγιο για τον τρέχοντα μήνα (Ιούλιο) θα είναι αυξημένη σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ η επιδότηση θα ανέλθει σε 0,015 ευρώ/κιλοβατώρα.

Συγκεκριμένα, η τιμή που θα ισχύσει τον Ιούλιο είναι 0,147 ευρώ, έναντι 0,132 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των καταναλωτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα ισχύουν έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, αν και τους τελευταίους μήνες η έκπτωση για την αντιστάθμιση της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αγορά του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζουν σταθερά πτωτικές τάσεις.

Σε ό,τι αφορά το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΝ), ο Κώστας Σκρέκας παρέδωσε τη σκυτάλη στον Θόδωρο Σκυλακάκη. Η πρώην γενικής γραμματέας, Αλεξάνδρα Σδούκου, αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό ΠΕΝ, με έτερο υφυπουργό τον Νίκο Ταγαρά. Από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου οι αγρότες περιμένουν να δουν τις εξαγγελίες του τ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και νυν υπουργού Ανάπτυξης για προτεραιοποίηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών και επενδύσεις σε νέα δίκτυα να μετουσιώνονται σε πράξεις.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα»
που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023