Ο αγροτικός απόηχος της επίσκεψης Αγγελοπούλου στο Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου

«Η Επιτροπή μας ούτε γράφει ιστορία, ούτε την ξαναγράφει. Η ιστορία μας είναι μία. Αυτήν τη μοναδική ιστορία, που μακάρι να κάνει και τις επόμενες γενιές να αισθάνονται περήφανες». Αυτό δήλωσε από το Βελεστίνο, τη γενέτειρα γη του Ρήγα Βελεστινλή, όπου βρέθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μαγνησία.

Όπως αποκάλυψε η «σιδηρά κυρία» της «Ελλάδα 2021», «η Επιτροπή έχει δεχθεί περισσότερες από 100 προτάσεις από δήμους ανά την Ελλάδα, ενώ ανάμεσά τους εξέχουσα θέση φαίνεται να κατέχουν οι δύο προτάσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι οποίες συνδυάζουν τη βαριά ιστορία της περιοχής με το μέλλον. Από τη μία (παρελθόν), η δημιουργία Κέντρου Τεκμηρίωσης ‘’Ρήγας Βελεστινλής’’ και από την άλλη (μέλλον) το πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας του δήμου, στο Βελεστίνο».

Η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο «Ρήγας Βελεστινλής», στον οποίο βρίσκεται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα, την πανάρχαια πηγή Υπέρεια Κρήνη, διαχρονικό σημείο αναφοράς της αρχαίας πόλης των Φερών, ενώ μετέβη επίσης και στο οικόπεδο όπου βρισκόταν το σπίτι του Ρήγα.

Επίσης, η Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκε με δύο από τους εξαιρετικά δραστήριους επιχειρηματίες της περιοχής, τον Στέργιο Καλογήρου και τον Χαράλαμπο Αραμπατζή. Ο πρώτος, μάλιστα, της παρουσίασε τη δράση της βιομηχανίας συσκευασίας ελαιών «Αφοί Ι. Καλογήρου», με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ ο δεύτερος την εξαγωγική δραστηριότητα της «Φερραίας Γης» με αρωματικά φυτά. Φυσικά, ανάμεσα στα πολλά δώρα που έλαβε η κα Αγγελοπούλου από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, ήταν ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, αποκλειστικά παραγωγών του δήμου, όπως ποικιλίες ελιών, όσπρια, τσάι, ρίγανη, συσκευασίες μελιού, κρασί και τσίπουρο, καθώς και το παραδοσιακό γλύκισμα, «χαλβάς Μπομπότη».