Αιγοπρόβειο: Σύσκεψη με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δρομολογούν οι κτηνοτρόφοι για το κόστος παραγωγής

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Λάρισα η σύσκεψη των εκπροσώπων των κτηνοτροφικών φορέων με θέμα τις εξελίξεις στη φετινή γαλακτοκομική σεζόν. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) ο ΣΑΣΟΕΕ, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), το συντονιστικό των κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Η εκπρόσωπος του ΣΑΣΟΕΕ Ματούλα Αϋφαντή δήλωσε στην «ΥΧ»: «Υπήρξαν τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές, εκπροσώπησα τον ΣΑΣΟΕΕ αλλά και τον συνεταιρισμό «Φαρσάλων ΓΗ» ως πρόεδρός του. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για να θέσουμε τα ζητήματα στα οποία καταλήξαμε. Το μείζον φυσικά είναι το κόστος παραγωγής».

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΚ , Δημήτρης Μόσχος δήλωσε στην «ΥΧ»: «Αύριο (12/10) θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των φορέων. Συνοψίζοντας, διεκδικούμε βιώσιμες συμφωνίες πάνω από το κόστος παραγωγής, διπλασιασμό των κονδυλίων για τη στήριξη στις ζωοτροφές, μείωση του ΦΠΑ των τροφίμων και χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε οι παραγωγοί να μην είμαστε όμηροι όσων επιχειρούν να κλείσουν γάλατα σε ανοιχτή τιμή με το δέλεαρ των προκαταβολών».