Αίρεται η πιστοποίηση σε 5 ΚΥΔ

-Διαφήμιση-

Στην άρση πιστοποίησης 5 ΚΥΔ προχώρησε το ΥΠΑΑΤ, με δεδομένο ότι κανένα από αυτά δεν συμμορφώθηκε με τις ΣΔΕΠΥΑΠ μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και ΚΥΔ και δεν υπέγραψε τη σύμβαση συνεργασίας με τον Φορέα Συντονισμού.

Η απόφαση του υπουργού Μ. Βορίδη, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την προειδοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε 8 ΚΥΔ να συμμορφωθούν με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Από τα 8 ΚΥΔ, συμμορφώθηκαν τελικά μόνο τα 3, με αποτέλεσμα το υπουργείο να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες πριν την έναρξη της υποβολής της ΕΑΕ 2020.

Με βάση την απόφαση, αίρεται η πιστοποίηση:

  1. Του Αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρίνιου” “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ” που εδρεύει στο Αγρίνιο.
  2. Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, που εδρεύει στην Σπάρτη.
  3. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ” που εδρεύει στον Άγιο Παύλο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.
  4. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ”, που εδρεύει στην Φωκίδα.
  5. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ”, που εδρεύει στην Χαλκίδα.
-Διαφήμιση-