Αίσιο τέλος για τη Βιολογική Κτηνοτροφία – Πιστώνονται τα χρήματα στις 3 περιφέρειες

Ανάσα παίρνουν επιτέλους οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, καθώς από χθες Τρίτη 13 Αυγούστου άρχισαν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Όπως είχε γράψει η «ΥΧ» πριν λίγες εβδομάδες, η εν λόγω πληρωμή είχε μείνει σε εκκρεμότητα, καθώς δεν είχε μπει η υπογραφή από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων προκειμένου να μεταφερθούν οι απαραίτητες πιστώσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ), και έτσι να ολοκληρωθεί η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για πολύ καιρό, λοιπόν, οι δικαιούχοι παραγωγοί αν και έβλεπαν στην καρτέλα τους το ποσό που δικαιούνται, εν τούτοις δεν μπορούσαν να τα λάβουν, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το πρόβλημα, όπως είχαν επισημάνει στην «ΥΧ» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα επιλυόταν στις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως και έγινε, με την πίστωση των δικαιούμενων ποσών να έχει ξεκινήσει από χθες για τις δράσεις της ζωικής παραγωγής (11.1.2 και 11.2.2) των νομών των περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά η πληρωμή αφορά:

  • 987 παραγωγούς της Δράσης 11.1.2 “Ενισχύσεις για την μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία”  συνολικού ποσού 1.078.478,19 ευρώ και
  • 926 παραγωγούς της Δράσης 11.2.2 “Ενισχύσεις για την διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία”  συνολικού ποσού 2.111.363,94 ευρώ.

Δείτε το άρθρο της πληρωμής που ανάρτησε χθες – 13 Αυγούστου – το ypaithros.gr ΕΔΩ