Αίτημα για αυξημένη προκαταβολή της Eνιαίας Eνίσχυσης θέτει η Γαλλία

Τα κύματα καύσωνα έθεσαν σε γενικό συναγερμό το υπουργείο γεωργίας

-Διαφήμιση-

«Θα ζητήσουμε από την ΕΕ την άμεση αύξηση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης από το 50% στο 70%» δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Γεωργίας, σε συνέντευξή του στην Parisien.

Ο Didier Guillaume, ανέφερε ότι το 50% των ενιαίων ενισχύσεων, δίνεται από τις 16 Οκτώβρη κι έπειτα, εξηγώντας ότι η αύξηση της προκαταβολής κρίνεται σημαντική για την αντιμετώπιση των κυμάτων καύσωνα που αντιμετωπίζει η χώρα και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό των προκαταβολών θα αυξηθεί κατά 1 δις ευρώ.

Τα κύματα καύσωνα που φέτος έχουν πλήξει τη Γαλλία, στρέφουν την κυβέρνηση να υποβάλλει αίτημα για αύξηση των προκαταβολών για την προστασία των παραγωγών. «Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή, να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται λόγω της υπερβολικής ζέστης», σχολίασε ο Γάλλος υπουργός. Ενώ, όπως επεσήμανε, θα στηριχθούν κατά προτεραιότητα οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει και καταναλώνουν ζωοτροφές που είχαν αποθηκεύσει για αργότερα το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Βέβαια, η επιτάχυνση τέτοιων διαδικασιών κατά κανόνα, απαιτεί και τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη και άλλων κρατών-μελών, οπότε μένει να δούμε την εξέλιξη, αφού δεν είναι λίγες οι χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα, σοβαρά ζητήματα στην παραγωγή από ακραία καιρικά φαινόμενα, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Νέος καύσωνας βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο γενικής κινητοποίησης

Η Γαλλία έχει ήδη αντιμετωπίσει ένα ισχυρό κύμα καύσωνα στο τέλος Ιουνίου, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 45,9 ⁰C, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Με τις θερμοκρασίες και αυτή την εβδομάδα να εκτιμώνται στους 40 ⁰C, έντονη είναι η ανησυχία για νέο κύμα ξηρασίας, που θέτει την κυβέρνηση σε νέο συναγερμό και το υπουργείο να βάζει σε εφαρμογή το «σχέδιο γενικής κινητοποίησης».

-Διαφήμιση-