Αίτημα παράτασης για το ΟΣΔΕ προωθεί το ΥπΑΑΤ

Αίτημα παράτασης για το ΟΣΔΕ προωθεί το ΥπΑΑΤ - Ανοίγουν σήμερα οι πύλες, επιβεβαίωση της «ΥΧ»

Σε μια συνάντηση εξπρές μεταξύ του υπουργού ΑΑΤ Σταύρου Αραχωβίτη και αντιπροσωπείας συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα ο υπουργός προσπάθησε να αμβλύνει την ανησυχία για τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στο θέμα της έναρξης των δηλώσεων του ΟΣΔΕ, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας θα αιτηθεί και θα επιτύχει να εξασφαλίσει παράταση ενός μηνός για την ομαλή διεξαγωγή και την επιτυχή διεκπεραίωση της υποβολής δηλώσεων. Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «ΥΧ» καθώς αργότερα, από σήμερα οι πύλες θα είναι σε θέση να δέχονται παραγωγούς για δηλώσεις καλλιέργειας.

Προς παράταση έως τις 15/6

Όπως ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης μετά τη συνάντηση: «Οι καθυστερήσεις οφείλονταν στις διαδικασίες που έπρεπε να ολοκληρωθούν όπως και έγινε την Παρασκευή μετά τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον καθορισμό τεχνικού συμβούλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ οπότε όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο χρόνος που απομένει δεν είναι αρκετός, είχαμε μια συζήτηση με τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Χόγκαν για να δοθεί μια παράταση μέχρι τις 15/6 και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας την ερχόμενη Δευτέρα, όπου ευελπιστώ ότι θα οριστικοποιηθεί το ζήτημα».

Εκπροσωπώντας τη 15μελή ομάδα των συνεταιριστών που επισκέφθηκαν το υπουργείο για να διασφαλίσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο ΟΣΔΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον υπουργό, μια αντιπροσωπεία 15 συναδέλφων από τις συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας και εκφράσαμε την ανησυχία μας η οποία έχει να κάνει με την καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην έναρξη του ΟΣΔΕ. Ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το σύστημα θα ανοίξει σήμερα. Παράλληλα ζητήσαμε να κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να έχουμε μια παράταση που θα διασφαλίσει τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται γιατί δεν υπάρχει περίπτωση σε διάστημα ενός μηνός να μπορέσουν να προλάβουν όλοι, μέχρι και ο τελευταίος παραγωγός μας. Θεωρώ ότι σήμερα η επίσκεψη ήταν θετική μένει να δούμε και το ξεκίνημα της διαδικασίας».