Οι αιτήσεις συντάξεων του 2019 εξετάζονται από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ

Για «σημαντική πρόοδο στην έκδοση συντάξεων γήρατος του πρώην ΟΓΑ, καθώς διεκπεραιώνονται με γοργούς ρυθμούς χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις του 2019» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την αναβάθμιση της λειτουργίας του e-EΦΚΑ, ενώ στη Θεσσαλία προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συστέγαση -συνεργασία του πρώην ΟΓΑ στα γραφεία Μισθωτών ΙΚΑ, στην έδρα πλέον του ΕΦΚΑ στη Λάρισα.

Στο ίδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα διαδικτυακή επιμόρφωση/εκπαίδευση υπαλλήλων των περιφερειακών υποκαταστημάτων του πρώην ΙΚΑ Θεσσαλίας, από στελέχη του τ. ΟΓΑ, με στόχο και αυτοί να συνεισφέρουν, κυρίως στην έκδοση συντάξεων γήρατος. Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλία, αυτή την περίοδο οι υπηρεσίες του ΟΓΑ επεξεργάζονται αιτήσεις συντάξεως του καλοκαιριού του 2919.

Η ενιαία λειτουργία του ΕΦΚΑ ικανοποιεί κυρίως αγρότες των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ανέμεναν από την ενιαία Υπηρεσία του ΟΓΑ, με έδρα τη Λάρισα την έκδοση των αποφάσεων σύνταξης, ενώ ελλείψει προσωπικού η τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσία ήταν αδύνατη. Σε λίγο καιρό, τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ -στις πόλεις αυτές- θα δύνανται να ασχοληθούν και με τις εκκρεμότητες του ΟΓΑ, με την προϋπόθεση ότι θα ενισχυθούν με προσωπικό, αλλιώς κινδυνεύουν με ανάλογες καθυστερήσεις και οι υποθέσεις των μισθωτών. Παράλληλα, απαραίτητη θεωρείται η επιπλέον επιμόρφωσή τους, διότι με ένα σεμινάριο και μόνο οι υπάλληλοι δεν απέκτησαν τις απαιτούμενες γνώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει αποσυμφορηθεί πλήρως η κατάσταση με τα παραπεμπτικά για τα ΚΕΠΑ, καθώς το 80% των παραπεμπτικών έχει σταλεί στους ασφαλισμένους, ενώ διεκπεραιώθηκαν ταχύτατα 45.000 εκκρεμείς από το 2019 αιτήσεις, που βρίσκονταν «ξεχασμένες» σε αποθήκες και γραφεία και αφορούσαν έξοδα κηδείας του τέως ΟΓΑ, οι οποίες πληρώθηκαν εντός οκταμήνου.