Ακόμη να αποζημιωθούν για ζημιές του 2017 οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών

Την αύξηση των πιστώσεων προκειμένου να πληρωθούν τις αποζημιώσεις από τα ΠΣΕΑ του 17 μέσα στη χρονιά και όχι από το 2021, ζητούν αμυγδαλοπαραγωγοί του δήμου Τεμπών.

Σύμφωνα με τον αμυγδαλοπαραγωγό Κώστα Μητροδήμο από την Όσσα του δήμου Τεμπών «η αίτηση που κατέθεσε στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών, του βγάζει ημερομηνία πληρωμής το πρώτο δίμηνο 2021, για μία ζημιά που σημειώθηκε το 2017! Μετά από συνεχείς κακές χρονιές, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, η προοπτική πληρωμής μας σε έξι με οκτώ μήνες από τώρα δεν μας γεμίζει με ικανοποίηση. Και να σκεφτεί κανείς ότι άλλες περιοχές όπως οι Σέρρες και η Μαγνησία έχουν ήδη πληρωθεί, ενώ εμείς που παράγουμε την συντηρητική πλειοψηφία της εγχώριας παραγωγής θα πρέπει να περιμένουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» δηλώνει αγανακτισμένος ο κ. Μητροδήμος και καταλήγει: Κάποιος θα πρέπει να παρέμβει και να ζητήσει αύξηση του προϋπολογισμού, μιας και το προβλεπόμενο ποσό από τα ΚΟΕ για το 2020 έχει εξαντληθεί» καταλήγει ο κ. Μητροδήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα για τον νομό Λάρισας είναι ότι καθυστέρησαν να υποβληθούν οι αιτήσεις (μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο), ενώ λόγω των μεγάλων καταστροφών εξαντλήθηκε το προβλεπόμενο ποσό του προυπολογισμού για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό πληρωμής για το νομό Λάρισας ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα πέσουν στην τοπική αγορά και σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία θα τονώσουν την τοπική οικονομία.