Αλέξης Τσίπρας: Το 2017 μέλημα μας είναι η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργικού συμβουλίου το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης για το 2017, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσοντας τις καθιερωμένες ευχές με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πέρα από το ζήτημα του κλεισίματος της αξιολόγησης ένα από τα ζητήματα που τίθενται είναι η συνταγματική αναθεώρηση αλλά και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με στόχο να μεγαλώσει η πίτα και τα μερίδια, για πολίτες και επιχειρήσεις.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση ως το τέλος Ιανουαρίου. «Αυτό θέλουμε και γι΄ αυτό παλεύουμε», είπε χαρακτηριστικά ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετική επιστολή στο Eurogroup απάντησε ότι δε γνωρίζει καθώς ήταν στην Κρήτη: «Υποθέτω πως την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη».

«Το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα: Συνταγματική αναθεώρηση, παραγωγική ανασυγκρότηση είναι οι βασικές προτεραιότητες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από το Νίκο Ξυδάκη.

Σε ό, τι αφορά στο θέμα της Κύπρου, ανέφερε πως εκκρεμεί η συνάντηση της Γενεύης στις αρχές του χρόνου.

Για το ζήτημα των εκλογών υποστήριξε πως «δεν είναι στις προθέσεις μας δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε εκλογές, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές», ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες, που υπάρχουν, γενικότερα στην Ευρώπη αλλά και στη βαλκανική γειτονιά μας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των γερμανικών εκλογών αλλά και στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί και στη Γαλλία, σε ό, τι αφορά στην πολυδιάσπαση της Αριστεράς ενώ σε ό, τι αφορά στις εξελίξεις στην Ιταλία φάνηκε αισιόδοξος για συνεννόηση.

Σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί μια αντισυστημική τάση γενικότερα στην Ευρώπη και τόνισε ότι στόχος είναι να αλλάξει η ατζέντα για το 2017 . Υποστήριξε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση στόχος είναι η ενίσχυση της ενδογενούς επιχειρηματικότητας  ενώ σε ό, τι αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση υποστήριξε πως θα είναι σε συνάρτηση με τις Περιφέρειες.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress