Αλλαγές στις στρεμματικές ενισχύσεις στα βιολογικά φέρνει στο τραπέζι ο Γ. Τσιρώνης

Αλλαγές στις στρεμματικών ενισχύσεων στα βιολογικά φέρνει στο τραπέζι ο Γ. Τσιρώνης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής των στρεμματικών ενισχύσεων στα βιολογικά αναφέρθηκε από το βήμα της εκδήλωσης «Ευκαιρίες και προκλήσεις για βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω της βιολογικής γεωργίας» ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Επιπλέον, ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι οι αλλαγές αυτές στις ενισχύσεις δεν θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την ποσότητα διότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αδικία για πολλούς παραγώγους. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του να τεθεί ένα όριο ελάχιστης παραγωγής.

-Διαφήμιση-

Όσον αφορά το πρόσφατο πρόβλημα με την προκήρυξη των βιολογικών τόνισε ότι αυτό σχετίζεται με τα προβλήματα στις δομές των πιστοποιητικών οργανισμών οι οποίες οδήγησαν αρκετούς παραγωγούς οι οποίοι δεν ανήκουν στη βιολογική παραγωγή να αιτηθούν επιδότησης.

Ο κ. Τσιρώνης τόνισε ακόμα ότι μόνο με τις επιδοτήσεις δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή οπότε – σύμφωνα με τον ίδιο – η στρατηγική του ΥπΑΑΤ θα πρέπει να βασιστεί σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • την δραστική μείωση των εισροών
  • την σωστή τυποποίηση και οργάνωση των agrilogistics ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές
  • την πάταξη των ελληνοποιήσεων η οποία αποτελεί γάγγραινα και στα βιολογικά.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση «Ευκαιρίες και προκλήσεις για βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω της βιολογικής γεωργίας» στο Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών με ομιλητή τον Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη συνδιοργανώθηκε από την IFOAM EU, τον Σύλλογο Βιοαγορών Αττικής, τη ΔΗΩ και τη Βιοελλάς. Επίσης η εκδήλωση που παρακολούθησε το ypaithros.gr επικεντρώθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στην ανάπτυξη του βιολογικού τομέα στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς από την τοπική διοίκηση και αυτοδιοίκηση της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών και εταιρειών από τον τομέα της βιολογικής γεωργίας αλλά και Έλληνες και ξένοι βιοκαλλιεργητές.

Ο Αν. υπουργός συμμετείχε ως ομιλητής στο πρώτο πάνελ με θέμα: «Μια ΚΑΠ για υγιείς φάρμες, υγιείς ανθρώπους και υγιή πλανήτη: το δημόσιο χρήμα πρέπει να παρέχει δημόσια αγαθά».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki