Αλλάζουν χέρια οι εκκοκκιστικές μονάδες του Σκλαπάνη, γερό μπάσιμο Αγγελούση στη Θεσσαλία

Αλλάζουν χέρια οι εκκοκκιστικές μονάδες του Σκλαπάνη, γερό μπάσιμο Αγγελούση στη Θεσσαλία
-Διαφήμιση-

Ανακατατάξεις στον επιχειρηματικό χάρτη του βάμβακος προκαλούν οι οικονομικές δυσκολίες του ομίλου Σκλαπάνη, αλλά και οι επεκτατικές κινήσεις του Αγγελούση, ο οποίος, με αναβαθμισμένη παρουσία στον θεσσαλικό κάμπο, ενισχύει τη θέση του στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εκκοκκιστική σεζόν.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις Σκλαπάνη και πιστωτριών τραπεζών εισέρχονται σε κρίσιμο στάδιο, τουλάχιστον δύο από τα εκκοκκιστήρια, που μέχρι πέρυσι διαχειριζόταν ο όμιλος, φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν φέτος υπό νέο διοικητικό καθεστώς. Ο λόγος για τις μονάδες στο Γάζωρο Σερρών και στην Πασχαλίτσα Καρδίτσας για τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», έχουν ήδη κλειστεί συμφωνίες επινοικίασης στις επιχειρήσεις Σιάρκου και Αγγελούση αντίστοιχα. Αμφότερες οι μονάδες ανήκουν στην εισηγμένη κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη και είχαν μισθωθεί με πολυετή συμβόλαια από την SKL – Αφοί Σκλαπάνη Εκκοκκιστήρια ΑΕΒΕ. Στην περίπτωση του εργοστασίου της Καρδίτσας, μάλιστα, ο όμιλος Σκλαπάνη διατηρούσε και οψιόν αγοράς, η οποία μπορούσε να ενεργοποιηθεί από το 2020 και μετά. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις και για την τρίτη –ιδιόκτητη, αυτήν τη φορά- μονάδα της SKL στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας για την οποία, όπως πληροφορείται η «ΥΧ», υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από σημαντικούς παίκτες του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις Σκλαπάνη απορρόφησαν την περυσινή σεζόν περίπου 50.000 τόνους σύσπορο βαμβάκι, καταγράφοντας (για την περίοδο 1/7/2015-30/6/2016) τζίρο άνω των 42 εκατ. ευρώ, με τον μεγαλύτερο όγκο (30.000 τόνοι) να προέρχεται από τη μονάδα της Καρδίτσας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-