Αμαλιάδα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά στο Γεράκι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία. Μήνυμα 112 από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας εστάλλη στους κατοίκους των χωριών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Τσιχλέικα #Κρυόνερο #Βρετέικα απομακρυνθείτε προς #Αμαλιάδα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) October 4, 2024
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση.
Συγκεκριμένα, επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος και 18 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν, τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας #Ηλεία.
Κινητοποιήθηκαν 60 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 3 Ε/Π και 7 Α/Φ.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 4, 2024
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.