Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα 2021»

Ξεκινήσαν οι εγγραφές για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» είναι ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά μέρες ξέγνοιαστες με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, εξερευνήσεων, πειραματισμών, ανακαλύψεων και προσέγγισης της γης και της παραγωγής της, καθώς και του ζωικού πλούτου του αγροκτήματος.

Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, καθώς και ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που δημιουργούν την πρόκληση και το όφελος, ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε αξίες διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

 

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε τρεις περιόδους:

Α’ Περίοδος: 22/06-02/07 (και Σάββατο 26/06)

Β’ Περίοδος: 05/07-16/07

Γ’ Περίοδος: 23/08-03/09

Οι ομάδες των παιδιών, χωρισμένες σε δύο ηλικιακά επίπεδα, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Τα μεγάλα παιδιά μπορούν να κάνουν και καθημερινή προφορική εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ηλεκτρονική σελίδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.