Αναβάθμιση για τον ΤΟΕΒ Πελοπίου

Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αντλιοστασίων του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Πελοπίου προωθεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους στον πρωτογενή τομέα, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, Παναγιώτη Φλέσσα, η ενεργειακή αναβάθμιση και η εξοικονόμηση νερού στα αντλιοστάσια άρδευσης του ΤΟΕΒ Πελοπίου είναι μια επένδυση που έχει αποκτήσει χαρακτήρα επείγοντος για τους αγρότες της περιοχής, αφού η ενεργειακή κατανάλωση υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη της αγροτικής παραγωγής και πρέπει να περιοριστεί άμεσα.

Για την υλοποίηση του έργου, ο κ. Φλέσσας εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας την έγκριση Γεωργοτεχνικής – Γεωργοοικονομικής Μελέτης που θα ερευνήσει τις υφιστάμενες γεωργοοικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της υπό αξιοποίηση περιοχής.

Ο εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Πελοπίου θα χρηματοδοτηθεί από σχετική πρόσκληση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και για αυτόν τον λόγο ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2,2 εκατ. ευρώ και η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται στους δώδεκα μήνες.