Αναβαθμίζει τον λόφο του Προφήτη Ηλία η Δημοτική Αρχή Τρικάλων

Σε αναβάθμιση, αλλαγή και αναμόρφωση του εμβληματικού λόφου του Προφήτη Ηλία προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων, παρουσιάζοντας πρόσφατα τη μελέτη, με τίτλο «Σχέδιο ανάδειξης, προστασίας και αναβάθμισης του λόφου Προφήτη Ηλία».

Το σχέδιο βασίζεται σε πέντε βασικούς άξονες, κάθε ένας από τους οποίους εξειδικεύει δράσεις και έργα και θα τεθεί τις αμέσως επόμενες μέρες σε διαβούλευση, ώστε στα τέλη Σεπτεμβρίου να διαμορφωθεί πλήρως. Ειδικότερα, στον πρωτογενή τομέα, προβλέπεται η σύνδεση του λόφου με το «Σχέδιο Ασκληπιός», που αφορά τη συλλογική καλλιέργεια φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών και τη δημιουργία χώρου ανάδειξης και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «ΥΧ» ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου, Χάρης Καλλιάρας, «στις προθέσεις μας είναι να δημιουργήσουμε έναν μικρό βοτανικό κήπο με τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά που συλλέγουμε στις παρυφές του Κόζιακα, ένα από τα πλουσιότερα σε βότανα, βουνά της χώρας. Ουσιαστικά, ο κήπος αυτός θα αποτελέσει ένα ερέθισμα στον επισκέπτη να γνωρίσει καλύτερα το ψηφιακό Ασκληπιείο (πάρκο του Ασκληπιού), που ετοιμάζεται μέσω του Leader και το οποίο βρίσκεται στο παλιό δημαρχείο του Πρίνους».

Επιπλέον, όπως εξηγεί, «σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων, με έμφαση στα γαλακτοκομικά προϊόντα για τα οποία φημίζεται η περιοχή μας. Σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς-εκθέτες θα δίνουμε την ευκαιρία στον επισκέπτη του λόφου του Προφήτη Ηλία να δοκιμάζει και αν επιθυμεί να αγοράζει τα προϊόντα αυτά. Έτσι, θα αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή-διαφημιστή στην περιοχή του για τις νόστιμες λιχουδιές μας».