Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών: Ολοκληρώθηκε η μελέτη, τη Δευτέρα παραδίδεται στο ΥΠΑΑΤ

Με την κατάθεση της μελέτης για τον καθορισμό του ανώτατου επιλέξιμου κόστους ανά είδος δενδρώδους καλλιέργειας για το υποέργο της Αναδιάρθρωσης, ύψους 166.720.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, κλείνει ο τελευταίος κύκλος προετοιμασίας πριν από την ενεργοποίηση της πρόσκλησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μελέτη ολοκληρώθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και πρόκειται να παραδοθεί στο υπουργείο την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022. Από πηγή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου καθίσταται μέσω της «ΥΧ» σαφές ότι οι διαρροές και οι εκτιμήσεις για τα κόστη ανά στρέμμα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν λίγη υπομονή, προκειμένου να ενημερωθούν ορθά.

Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη δεν αφορά ενίσχυση για απώλεια εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης έχει εκ νέου μετατεθεί στις 20 Οκτωβρίου 2022 και μένει να δούμε εάν το χρονοδιάγραμμα θα παραμείνει ως έχει ή θα αλλάξει πάλι.