ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανακοινώνει την απόφαση για παράταση της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης η Κομισιόν

Τι αποκαλύπτει στο ypaithros.gr ανώτατο στέλεχος των Βρυξελλών

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αν θα δοθεί τελικά η παράταση στην περίοδο υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2019. Οι τελευταίες πληροφορίες της «ΥΧ» και του ypaithros.gr από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, επιβεβαιώνοντας όσα τις τελευταίες εβδομάδες αποκαλύπτει η εφημερίδα.

Ανώτατος στέλεχος της Επιτροπής, πριν από λίγο μάς ενημέρωσε ότι αύριο Τρίτη 14 Μαϊου, η απόφαση θα γνωστοποιηθεί στους Έλληνες παραγωγούς. «Αναμένετε» είπε χαρακτηριστικά «το αργότερο έως αύριο το πρωί», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα δοθεί παράταση πριν την εκπνοή της προθεσμίας, δηλαδή της 15ης Μαϊου.

Η ανάγκη να δοθεί παράταση κρίνεται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και επιτακτική, καθώς η ροή της συλλογής και οριστικοποίησης των δηλώσεων, όπως αποκαλύπτουν τα ρεπορτάζ της «ΥΧ» είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Υπενθυμίζεται ότι έως την Πέμπτη 9 Μαϊου είχε οριστικοποιηθεί μόλις το 21,6% των δηλώσεων στη χώρα. Πιο αναλυτικά, από το σύνολο των 647.000 περίπου δηλώσεων που οριστικοποιήθηκαν το 2018, έως χθες είχαν οριστικοποιηθεί μόνο 14.200 περίπου δηλώσεις!

 

Διαβάστε την επιβεβαίωση της «ΥΧ»: Παρατείνεται τελικά η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για έναν μήνα: 

Επιβεβαίωση της «ΥΧ»: Παρατείνεται έως τις 15/6 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2019