Ανακοίνωση της HELLASCERT σχετικά με τους ελέγχους του ΥΠΑΑΤ στην αγορά

Η HELLASCERT, η Ένωση των Διαπιστευμένων Οργανισμών Επιθεώρησης και Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ενέργειες που προβαίνει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) όπου ανακοινώνει με μεγάλη συχνότητα περιπτώσεις κυρώσεων που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις, λόγω παραβάσεων κατά τη διακίνηση προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο έλεγχος της αγοράς ενισχύει την αξιοπιστία των ελληνικών διατροφικών προϊόντων, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και αναδεικνύει την αξία της πιστοποίησης καθώς και της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας. Οι δε τεκμηριωμένες παραβάσεις όταν συνοδεύονται από τις ανάλογες κυρώσεις, λειτουργούν διορθωτικά αλλά και αποτρεπτικά ως προς την εκδήλωση άλλων παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών.

H HELLASCERT δηλώνει ότι η διαφύλαξη της φήμης των ελληνικών προϊόντων ποιότητας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών, των παραγωγικών τάξεων αλλά και των συμμορφούμενων επιχειρήσεων. Καλούμε το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να συνεχίσουν με αυστηρό τρόπο τον έλεγχο αγοράς και επισημαίνουμε ότι οι Φορείς Πιστοποίησης -μέλη της HELLASCERT θα συνδράμουν με κάθε τρόπο, στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων, τις εν λόγω προσπάθειες.