Ανακοίνωση της ΠΕ Άρτας για ζημιές στα ακτινίδια, από τη συνεχόμενη ανεμοθύελλα

Ανακοίνωση για την ενημέρωση των παραγωγών ακτινιδίων σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από την συνεχόμενη ανεμοθύελλα στις περιοχές  Άρτα Γραμμενίτσα Καλαμιά Ρόκκα και Χαλκιάδες, εξέδωσε η Περιφέρεια Ενότητα Άρτας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Στις 8-9-2023 σημειώθηκε περιορισμένη ζημιά στην παραγωγή ακτινιδίων από την συνεχόμενη ανεμοθύελλα στις περιοχές  Άρτα Γραμμενίτσα Καλαμιά Ρόκκα και Χαλκιάδες και εντονότερο ήταν το φαινόμενο στις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τη συνεργασία που είχαμε με τον ΕΛΓΑ Ηπείρου, έχουμε ενημερωθεί ότι από τους κατά τόπους αρμόδιους Ανταποκριτές,  έχουν ήδη κατατεθεί  σχετικές αναγγελίες ζημιάς και θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική δήλωση ζημιάς ΜΟΝΟ όσοι παραγωγοί δεν είχαν υποβάλλει δήλωση κατά τις προηγούμενες αναγγελίες , η εκτίμηση των οποίων δεν έχει  ολοκληρωθεί.

Για τους παραγωγούς που είχαν υποβάλλει δήλωση σε προηγούμενη  αναγγελία ο ΕΛΓΑ στην τελική εκτίμηση που θα κάνει θα συμπεριλάβει και την εν λόγω ζημιά και το ποσοστό αυτή ως νεότερη ζημιά, χωρίς να υποβάλλουν οι παραγωγοί νέα δήλωση και χωρίς την καταβολή τελών εκτίμησης».