Αυτό το άρθρο είναι 53 μηνών

Σε αναμονή για τις προκηρύξεις των επενδυτικών δασικών σχεδίων

15/02/2020
1' διάβασμα
se-anamoni-gia-tis-prokiryxeis-ton-ependytikon-dasikon-schedion-188373

Ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο των υπομέτρων 8.3 «Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων», ύψους 53 εκατ. ευρώ και 8.4 «Αποκατάσταση ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων», ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, σιγή ιχθύος τηρείται από το ΥΠΑΑΤ σχετικά με τη δημοσίευση των προσκλήσεων για τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τη δάσωση των γεωργικών γαιών και της αγροδασοπονίας. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο θεσμικά πλαίσια (ΚΥΑ) των υπομέτρων 8.1 «Δάσωση και δημιουργία δασικών εκτάσεων» και 8.2. «Ενίσχυση για γεωργοδασοκομικά συστήματα» υπεγράφησαν τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ δύο μήνες μετά, τα σχέδια των υπουργικών αποφάσεων είχαν ήδη υποβληθεί στην ΕΥΔ ΠΑΑ, προκειμένου στη συνέχεια να προκηρυχθούν.

gaia-sense

Όσον αφορά το Υπομέτρο 8.6 «Επενδύσεις σε δασοκομικές τεχνολογίες και στην επεξεργασία, στην κινητοποίηση και εμπορία δασικών προϊόντων» τουλάχιστον μέχρι πρότινος παρέμενε ακόμη σε φάση επεξεργασίας των ΚΥΑ και ΥΑ.