Ανάστατοι οι αγρότες από κλοπές, δολιοφθορές σε υποσταθμούς της ΔΕΗ

Δεν τους έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και την αύξηση του κόστους παραγωγής, οι αγρότες των δήμων Κιλελέρ και Αγιάς, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις κλοπές πού σημειώνονται σε υποσταθμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας οι πομόνες και οι γεωτρήσεις και να δημιουργούνται προβλήματα με τα ποτίσματα.

Η δράση των διαρρηκτών έχει αυξηθεί τελευταία, ιδιαίτερα σε χωριά του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου, όπως Ελευθέριο, Πλασιά και έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις καλλιέργειες τους.

Οι αγρότες έχουν ήδη ενημερώσει τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και την αστυνομία, αλλά η μεγάλη καλλιεργητική έκταση σε συνδυασμό με τις γνωστές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι δύο Υπηρεσίες, δεν εγγυώνται κάποια άμεση και δραστική λύση. Έτσι αρκετοί σκέφτονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να συνεργαστούν με εταιρείες security προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος στους υποσταθμούς της ΔΕΗ στις συγκεκριμένες περιοχές.