Στις 3 Iουνίου στους λογαριασμούς των μελισσοκόμων η επιδότηση των 15 ευρώ ανά κυψέλη

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι Μελισσοκόμοι της Ροδόπης

Αναβάλει προσωρινά την διαμαρτυρία του ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Ροδόπης, που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή στις 10 το πρωί έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή, καθώς ήλθε η έγγραφη ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Στρατάκο, για την καταβολή της επιδότησης της τάξης των 15 ευρώ, ανά κυψέλη.

Επρόκειτο για μια επιδότηση που η Ροδόπη, αλλά και άλλες περιοχές  της χώρας, οι οποίες λόγω λάθους του ΦΕΚ από τον Φεβρουάριο του 2024, δεν  πήραν την επιδότηση και τώρα το υπουργείο αποκατέστησε το λάθος και ενημέρωσε πως τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς τους έως τις 3 Ιουνίου.

Αν δεν μπουν τα χρήματα, είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις μας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην ζώνη του πρωτογενούς τομέα,  ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλιος Κεχαγιάς.

Πρόσθεσε δε  πως οι σύλλογοι μεταξύ τους στην ΑΜ-Θ, πλέον έχουν δικτυωθεί και συνεργάζονται και θα κάνουν και κοινές δράσεις. Μάλιστα ανέφερε πως θα εκπονηθεί μία μελέτη για πιστοποίηση του σκούρου μελιού στη Ροδόπη και την δράση αυτή την τρέχει ο Σύλλογος της Δράμας.

Πηγή: ertnews.gr