Αναστενάζουν λόγω ακρίβειας τα τσιπουράδικα του Βόλου

Όπως είναι γνωστό, η εστίαση είναι ένας κλάδος που δοκιμάζεται σκληρά από το οξύ πρόβλημα της ακρίβειας, καθώς η αναγκαστική αύξηση τιμών σε φαγητά και ποτά, λόγω αντίστοιχης αύξησης των πρώτων υλών, έχει επιφέρει σημαντική μείωση της επισκεψιμότητας.

Τα γνωστά τσιπουράδικα του Βόλου δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από αυτή την ανησυχητική εικόνα. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες στην παραλία, «η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά και πλέον μόνο τα σαββατοκύριακα γεμίζουν τα μαγαζιά, ενώ παρατηρείται και πτώση στις παραγγελίες και, κατά συνέπεια, και στους λογαριασμούς».

Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν το 25άρι τσίπουρο πωλείται από 1,5 έως 2 ευρώ και όταν αυτό συνοδεύεται από μεζέδες, 4-4,5 ευρώ, ενώ τα θαλασσινά ακρίβυναν από 30 έως 50 λεπτά. Λογικό, αφού και ο αλιείς του Παγασητικού πρέπει να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα των καυσίμων τους.

«Η αφόρητη ενεργειακή κρίση μαζί με την εκτίναξη της τιμής προμήθειας του ηλιελαίου, το οποίο από 8,50 ευρώ το 10λιτρο το αγοράζουμε πλέον 32 ευρώ, έχει δημιουργήσει αυτή την ανησυχητική κατάσταση», δηλώνει στην «ΥΧ» ο Β. Στεργιόπουλος, καταστηματάρχης.

Η «Εβδομάδα των Παθών» ήρθε πρόωρα για τα τσιπουράδικα του Βόλου και, δυστυχώς για τους λάτρεις του τσίπουρου, αυτή θα κρατήσει και πολύ μετά το Πάσχα.