Ολιγοήμερη αναβολή για τις Συνδεδεμένες

Δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη το αιγοπρόβειο

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για την ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων
-Διαφήμιση-

Μετά τις 8 Μαΐου, με πιθανότερες ημερομηνίες τις 10 και 11 του μήνα, αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το επόμενο μεγάλο πακέτο πληρωμών, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον Οργανισμό, γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε αυτές τις πληρωμές να περιλαμβάνεται και το αιγοπρόβειο γάλα, διαφορετικά η εν λόγω πίστωση μετατίθεται για τα τέλη Μαΐου. Προς το παρόν, πάντως, συνεχίζεται η επεξεργασία των στοιχείων από τον Οργανισμό.

Το βέβαιο είναι ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις στο ρύζι, στο πορτοκάλι (προς χυμοποίηση), στη σταφίδα και στους σπόρους σποράς, οι ενισχύσεις στον τομέα των βοοειδών και τα υπόλοιπα των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το εθνικό απόθεμα του έτους 2017. Όσον αφορά τη χορήγηση της ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο γάλα, εάν δεν συμπεριληφθεί στο νέο αυτό πακέτο πληρωμών, τα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους στα τέλη του Μάη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ερχόμενες πληρωμές αφορούν τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις:

  • Στον τομέα του ρυζιού, με ενδεικτική τιμή για το έτος 2017 τα 25,7 ευρώ/στρέμμα. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7.811.531 ευρώ.
  • Στον τομέα των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, με ενδεικτική τιμή τα 41,1 ευρώ/στρέμμα. Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2017 ανέρχεται στα 7.603.500 ευρώ.
  • Στον τομέα των σπόρων σποράς, με ενδεικτική τιμή τα 68,4 ευρώ/στρέμμα. Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2017 ανέρχεται στα 2.929.324 ευρώ.
  • Στον τομέα της καλλιέργειας κορινθιακής σταφίδας, με ενδεικτική τιμή τα 35,2 ευρώ/στρέμμα. Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2017 ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ.
  • Στον τομέα του βοείου κρέατος, με τον προϋπολογισμό για το έτος 2017 να ανέρχεται στα 36.336.635 ευρώ. Σύμφωνα με την τροποποιημένη ανακοίνωση προς την Επιτροπή, η ενδεικτική τιμή είναι στα 149 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.
-Διαφήμιση-