Αναζητείται κοινή λύση για υπόλοιπα ΠΣΕΑ 2017 και αποζημιώσεις πληγέντων σε Εύβοια και Αν. Μάνη

Αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για χρήση 7 εκατ. ευρώ

Νέο γύρο επαφών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να βρεθεί μία κοινή λύση για την πληρωμή των ΠΣΕΑ έτους 2017 που δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς της Εύβοιας και της Ανατολικής Μάνης, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες το ΥΠΑΑΤ.

ΠΣΕΑ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει επισήμως γνωστά από την πλατεία Βάθη, η ετήσια οροφή των 16 εκατ. ευρώ για τα ΠΣΕΑ έχει εξαντληθεί, καθώς προηγήθηκαν άλλες περιοχές. Σε αναμονή πληρωμής, λοιπόν, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι παραγωγοί των νομών Λάρισας, Τρικάλων, Χαλκιδικής και Κιλκίς, την ώρα που οι σχετικές καταστάσεις και τα ποσά πληρωμής έχουν ήδη αναρτηθεί στους αντίστοιχους δήμους.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το ΥΠΑΑΤ να έχει καταθέσει αιτήματα προς το υπουργείο Οικονομικών ώστε να επιτραπεί, πριν από την 31η Ιανουαρίου 2021, η χρήση 7 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν τα υπολειπόμενα ΠΣΕΑ του 2017. Παράλληλα, και σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, γίνεται προσπάθεια να εγκριθεί και επιπλέον κονδύλι για τους πληγέντες της Εύβοιας και της Ανατολικής Μάνης, ώστε η πληρωμή να μπορεί να πραγματοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα ΠΣΕΑ του έτους 2017.