«Ανοιχτές Πόρτες» από τους Θεσσαλούς οινοποιούς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ομώνυμες εκδηλώσεις, προσφέροντας γεύση, γνώση και προοπτική
21/05/2025
1' διάβασμα
anoichtes-portes-apo-tous-thessalous-oinopoious-287933

Με κεντρικό μήνυμα την ενίσχυση της εξωστρέφειας του θεσσαλικού κρασιού και την ανάδειξη της τοπικής οινοπαραγωγής ως μοχλού αγροτικής ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Ανοιχτές Πόρτες 2025» στη Θεσσαλία, από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας με την υποστήριξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.

Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν τα εξής: Καρδίτσα Puro Karathanos Organic Vineyards (Παλιούρι), Καραμήτρου (Μεσενικόλας), Φίλια Γη (Φίλια), Λάρισα Καρδάσης Αποστάγματα (Τύρναβος), Κτήμα Ζαφειράκη (Τύρναβος), Κτήμα Μίγας (Τύρναβος), Κτήμα Όλοινος (Ελασσόνα), Αλατάς (Φαλάνη), Ντούγκου (Ιτέα Τεμπών), Παπαδημητρίου (Ελευθερές), Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Παπαθανασίου (Κατωχώρι Φαρσάλων). Τρίκαλα, Μετέωρο Οινοί & Αποστάγματα – Κτήμα Τσίνας (Μεγάρχη), Λιάκου (Καλαμπάκας), Τσιαρδάκας (Γόμφοι), Τσίλης Κ. – Κτήμα Θεόπετρα (Ράξα).

Οι διοργανωτές έφεραν κοντά στους παραγωγούς με το κοινό και τους φίλους του οίνου και συνομίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και για τις καινοτόμες πρακτικές που υιοθετούνται, ενώ δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας και ταυτότητας του θεσσαλικού αμπελώνα. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκαν η τουριστική και πολιτιστική δυναμική της αμπελουργίας του κάμπου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα της παραγωγής, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι ευκαιρίες αγροδιατροφικής καινοτομίας και οι δυνατότητες αξιοποίησης των κοινοτικών εργαλείων στήριξης.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: