Το άνοιγμα της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ περιμένουν οι παραγωγοί

Το άνοιγμα του συστήματος του  ΟΠΕΚΕΠΕ περιμένουν οι αγρότες για να προβούν μέσω των ΚΥΔ σε διορθωτικές δηλώσεις και να διαπιστώσουν ποια από τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης μπορούν να διορθωθούν και ποια όχι.

Η λειτουργία του συστήματος θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις των αγροτών ειδικά αυτών της Κρήτης. Αξίζει να τονισθεί ότι στην σύσκεψη που διοργάνωσε χθες Κυριακή 14 Νοεμβρίου η Συντονιστική των αγροτών συμμετείχαν πολλοί αγρότες, αλλά και  εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, βουλευτές και άλλοι. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ το Σάββατο 13 Νοεμβρίου με διευκρινιστικές αποφάσεις για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το δελτίο τύπου (δες εδώ αναλυτικά το κείμενο)  έκανε αναφορές για:

  • τη διασταύρωση δηλώσεων ΟΠΕΚΕΠΕ- ΑΑΔΕ,
  • τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις περιοχές Natura,
  • την επιλεξιμότητα,
  • τους νεοεισερχόμενους στο εθνικό απόθεμα,
  • τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων,
  • τις ειδικές περιπτώσεις μονοετών μισθωτηρίων.

Κατά τη συνάντηση της Κυριακής κρίθηκε ότι τα παραπάνω δεν δίνουν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να διοργανώσουν αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο και να αποκλείσουν το γραφείο Κρήτης του ΟΠΕΚΕΠΕ και τέλος να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή και την ώρα αυτή γίνονται προσπάθειες και διαβουλεύσεις σε διάφορα επίπεδα. Η ΥΧ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει έγκυρα για ότι νεότερο προκύψει.