Την άνοιξη εκτιμά η Ελλάδα ότι θα εγκριθεί από την Κομισιόν το νέο ΕΣΠΑ

Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένεται η έγκριση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Ανάπτυξης και διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ, Ιωάννη Φίρμπα.

Μιλώντας σε ενημερωτική ημερίδα για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους δήμους, που διοργάνωσαν πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ο κ. Φίρμπας εξήγησε ότι το ελληνικό ΕΣΠΑ εγκρίθηκε, πρώτο από όλες τις χώρες της Ένωσης, ήδη από τον Ιούλιο. «Σήμερα έχει υποβληθεί το σύνολο των προγραμμάτων επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είμαστε ίσως η μοναδική χώρα από την Ευρώπη και βρισκόμαστε σε διαδικασία επίσημης διαβούλευσης. Αισιοδοξούμε ότι μέχρι τέλη Μαρτίου με Απρίλιο θα έχουμε και εγκεκριμένα τα προγράμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στις αυτοδιοικήσεις πρώτου και δευτέρου βαθμού να συμμετέχουν στη διαβούλευση και σε όλες τις διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων.