Αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται την Πανσέληνο του Αυγούστου

Με μουσική, ποίηση, λογοτεχνία, χορό, κινηματογράφο θα υποδεχτούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου την Πανσέληνο του Αυγούστου, 116 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, θεσμός που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια, θα συνεχιστούν και στις 19, 20 και 21 Αυγούστου. Οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από τη δωρεάν είσοδο για να δουν εκθέσεις και δράσεις στα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας. 

Στην Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι αργά σε εφτά αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσά τους και ο αρχαιολογικός χώρος στο Σούνιο και τη Βραυρώνα.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει κι αυτό στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου και προσκαλεί το κοινό να απολαύσει τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης στην αθέατη νυχτερινή τους γοητεία. Την εμπειρία της νυχτερινής περιήγησης στα δάση των εκθεμάτων θα πλαισιώσουν αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί από τις 20.30 έως τις 22.00, αφηγούμενοι τις δικές τους Ιστορίες της Σελήνης. Η είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνεται ελεύθερα από τις 20.00 έως τα μεσάνυχτα, με τελευταία επιτρεπόμενη είσοδο στις 23.30.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα) συμμετέχει για μια ακόμα φορά στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, θεσμό που κλείνει φέτος είκοσι χρόνια.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον Κήπο των Μουσών του Νομισματικού Μουσείου τη μουσική εκδήλωση «Η Ζωή με την Πανσέληνο», την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 21.00.

Η διεθνούς φήμης συνθέτης, σολίστ του ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια, θα παρουσιάσει με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες «Τα μονοπάτια της Μεσογείου και της Ελληνικής Παράδοσης», που περιλαμβάνουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα, καθώς και συνθέσεις δικές της, αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 21.30, στο πλαίσιο του «Athens Open Air Film Festival», θα προβληθεί η ταινία «Το Θέατρο του Αίματος» (Theatre of Blood, 1973) του Ντάγκλας Χίκοξ στο πλαίσιο του αφιερώματος «Shakespeare in the City».