Οι ανθισμένες ροδακινιές στον κάμπο Βεροίας

Ένα 20ήμερo εορταστικών εκδηλώσεων, εξελίσσεται την ώρα που η φύση “ντύνεται” στα καλύτερά της στην Ημαθία.   

Σε έκταση 170.000 στρεμμάτων, χιλιάδες ροδακινιές κλέβουν τις εντυπώσεις και μεθούν τις αισθήσεις με τα χρώματα στις αποχρώσεις του λευκού-ροζ.

Γιατί στην Ιαπωνία όταν ανθίζουν οι κερασιές και όχι στην μακεδονική γη που ανθοβολεί από τα λουλούδια των ροδακινιών;

Οι ανθισμένες ροδακινιές στον κάμπο Βεροίας

 Με αυτό το σκεπτικό οι τοπικοί φορείς αποφάσισαν να συνδυάσουν την γεωργική παραγωγή με την τουριστική προβολή ενός τεράστιου σε έκταση φαινομένου, εξηγεί η  Γιάννα Πιλιτσίδου, πρόεδρος του τουριστικού ομίλου Βεροίας.

Ένα μαγικό σκηνικό στήθηκε εχθές Δευτέρα τα ξημερώματα με την ανύψωση αερόστατων, από τα οποία οι εραστές της φωτογραφίας μπόρεσαν να αποθανατίσουν μια μοναδική στιγμή της φύσεως. Η ανθοφορία διαρκεί περίπου ένα μήνα και στόχος του τουριστικού ομίλου ήταν να καθιερωθεί ένα μηνιαίο φεστιβάλ.

Οι ανθισμένες ροδακινιές στον κάμπο Βεροίας

Αερόστατα που πετούν με την ανατολή του ήλιου πάνω από τον ανθισμένο κάμπο, δράσεις για παιδιά και μεγάλους, μουσική, χορός, ποδηλατάδες και πεζοπορίες, περιμένουν όσους αποφασίσουν να αποκτήσουν μια επαφή με τις ροδακινιές, πέρα από την συνήθη αγορά σε καταστήματα και λαϊκές αγορές. 

Το ροζέ κρασί, που ρέει άφθονο, συνδυάζεται με τις δημιουργίες που ετοιμάζουν οι  ζαχαροπλάστες, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν στα καταστήματα της πόλεως κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα ροζ άνθη. Στην αρχαιότητα ήταν απαραίτητο να συμμετέχουν και οι πέντε αισθήσεις για να είναι πλήρης η απόλαυση του κεκραμένου οίνου, και έτσι προσέθεσαν το τσούγκρισμα με τα κύπελλα ως αναγκαίο ηχητικό.  

Οι ανθισμένες ροδακινιές στον κάμπο Βεροίας

Στην σύγχρονη γιορτή των ροδακινιών συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις όραση, όσφρηση, αφή, γεύση και ακοή, αφού η φύση προσφέρει τους δικούς της ήχους. Την επόμενη Παρασκευή η “Primavera”- πρώτη ημέρα της Άνοιξης ή “Primaveroia”, δηλαδή πρώτα στην Βέροια, θα πραγματοποιηθεί το «Pink Wine Party», συνοδεία μπάντας με πολύ τραγούδι και χορό, οπότε οι διοργανωτές θα συνδέσουν το τοπικό ροζέ κρασί της περιοχής με τα ροζ άνθη του κάμπου.

Πηγή: ertnews.gr