Με “αντιμπλόκο” απάντησε η αστυνομία στα τρακτέρ των αγροτών στον κόμβο Ε65 (φωτός)

Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τις εισόδους προς τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ήρθαν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ σε παράπλευρη επαρχιακή οδό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μετά από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία κατάφεραν να ανέβουν πεζοί στον αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σύσκεψη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νόμου Καρδίτσας κ. Κώστας Τζέλλας κάλεσε και άλλους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός κινητοποιήσεων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος να βρίσκονται στα ύψη, η αύξηση τιμών σε αγροεφόδια, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, εξαϋλώνουν το αγροτικό εισόδημα”, λένε οι αγρότες, ενώ “με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από 1/1/2023 υπολογίζεται ότι θα χαθούν από το νομό Καρδίτσας σε ετήσια βάση 14 με 20 εκατ. ευρώ”. Ζητούν, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα εφόδια , πλαφόν στο ρεύμα, τιμές στα προϊόντα με βάση το κόστος παραγωγής, που να αφήνει ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πηγή: ertnews.gr

Στήνονται τα μπλόκα στη Θεσσαλία – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων