Η περιφέρεια θωρακίζει αντιπλημυρικά τον κάμπο

Anthousa_Aspropotamos
-Διαφήμιση-

Τον δρόμο της υλοποίησης αναμένεται να πάρουν αντιπλημμυρικά έργα σε χειμάρρους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροποτάμου στον Νομό Τρικάλων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. O περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «αντιπλημμυρική θωράκιση χειμάρρων για την προστασία των υποδομών της περιοχής του Ασπροποτάμου», προϋπολογισμού 880.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του χειμάρρου Άσπρου στην περιοχή Ασπροποτάμου με την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Με στρατηγική και προγραμματισμό υλοποιούμε έργα για την προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών, από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, τα οποία λόγω της αλλαγής του κλίματος γίνονται ολοένα και πιο συχνά. Έτσι, πέραν του ότι προστατεύουμε την περιοχή, προστατεύουμε το περιβάλλον, αναβαθμίζουμε την ζωή των πολιτών και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Δεκέμβριο η περιφέρεια υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής των έργων «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων. Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στους παραποτάμους του Πηνειού Ποταμού», προϋπολογισμού 5.010.000 ευρώ και «Αντιπλημμυρική προστασία κοίτης και αναχωμάτων στον Ενιπέα ποταμό (Φάρσαλα), προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

-Διαφήμιση-