Με αντιπροσωπεία των αγροτών του μπλόκου Πλατυκάμπου συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Επιτροπή αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση στον κόμβο του Πλατυκάμπου δέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας, μετά από πρωτοβουλία τους. Οι αγρότες ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την παρέμβασή του προκειμένου να προγραμματιστεί ένα ραντεβού με υπουργικό κλιμάκιο, ή ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Οι αγρότες εξέφρασαν επίσης την αγανάκτηση τους στον Περιφερειάρχη, για το ότι “το αίτημα τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αυγενάκη έχει αγνοηθεί παντελώς” όπως ανέφεραν.

Ο κ. Κουρέτας σχετικά με την πρόταση του για “ανασύσταση τμήματος της Λίμνης Κάρλας, , ώστε να λειτουργεί ως συμπληρωματική αρδευτική δεξαμενή”, ξεκαθάρισε πως αφορά εκτάσεις του δημοσίου και μη παραγωγική γη και ούτε ένα στρέμμα παραγωγικής γης που καλλιεργείται από τους αγρότες της περιοχής. Υποστήριξε ωστόσο πως το κρίσιμο ζήτημα “είναι η αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης, του συνόλου της πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας απορροής των υδάτων της λεκάνης της Θεσσαλίας προς το Αιγαίο (Κεραμίδι) κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό από την κυβέρνηση”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πηγή: ertnews.gr