Απλήρωτοι παραμένουν οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας σε τρεις περιφέρειες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της Γ.Γ. Επενδύσεων

-Διαφήμιση-

Σε αναμονή παραμένουν οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας σε τρεις περιφέρειες της χώρας, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πίστωση των χρημάτων τους, συνολικού ποσού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Βασική προϋπόθεση για να αρθεί το πρόβλημα είναι να μπει η πολυπόθητη υπογραφή από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων, προκειμένου να μεταφερθούν οι απαραίτητες πιστώσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ) και να ολοκληρωθεί εν συνεχεία η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το πρόβλημα εστιάζεται στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, όπου οι δικαιούχοι αν και βλέπουν στην καρτέλα τους το ποσό που δικαιούνται, εν τούτοις δεν μπορούν ακόμη να λάβουν τα χρήματά τους, μιας και δεν έχει πιστωθεί το ποσό. Τυπικά, λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί ο υπολογισμός πληρωμών εκκαθάρισης για το έτος εφαρμογής 2018, ουσιαστικά, όμως, τρεις περιφέρειες παραμένουν στον «αέρα».

Προσεχώς

Οι πολιτικές εξελίξεις, μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, με την αντικατάσταση των προσώπων στις γενικές γραμματείες, έχουν καθυστερήσει σημαντικά την όλη διαδικασία. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος, εκφράζει στην «ΥΧ» την άποψη ότι το θέμα θα λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για την ιστορία, να πούμε ότι ήδη από τις 15 Ιουλίου ο Οργανισμός, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι «για τους δικαιούχους των νομών αρμοδιότητας Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, για τις δράσεις της ζωικής παραγωγής, έχει ολοκληρωθεί ο υπολογισμός πληρωμής και η έκδοση των απαιτούμενων παρτίδων πληρωμής, αλλά η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την μεταφορά των απαραίτητων πιστώσεων στον ΕΛΕΓΕΠ».

Από τότε μέχρι σήμερα έχει παρέλθει ένα δεκαπενθήμερο χωρίς κάποια εξέλιξη, και δεν είναι λίγοι οι κτηνοτρόφοι που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την εν λόγω καθυστέρηση, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα λάβει τέλος μόλις ενεργοποιηθεί η διαδικασία από τη Γενική Γραμματεία.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον υπολογισμό εκκαθάρισης για το έτος εφαρμογής 2018, που έληξε στο τέλος του Μαΐου 2019, για τις δράσεις της φυτικής παραγωγής το ποσό ανέρχεται σε 12.815.095,60 ευρώ και για τις δράσεις της ζωικής παραγωγής το ποσό ανέρχεται σε 16.780.621,87 ευρώ, πανελλαδικά.

-Διαφήμιση-