Από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου διαθέσιμη μέσω ΑΤΜ η προκαταβολή της Βασικής (upd)

Στα 690 εκατ. ευρώ περίπου το ποσό της πληρωμής

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την καταβολή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης στους δικαιούχους παραγωγούς, καθώς επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τις τελευταίες διασταυρωμένες πληροφορίες, το ρεπορτάζ της «ΥΧ», ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ypaithros.gr, το ποσοστό της πληρωμής φτάνει πάνω από το 99% με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Η προκαταβολή είναι ύψους 690 εκατ. ευρώ, και αφορά 540.000 περίπου παραγωγούς.  

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους από αύριο το απόγευμα αρχικά μέσω των ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, και από την Πέμπτη το πρωί στις υπόλοιπες τράπεζες.

Την είδηση επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και το ΥΠΑΑΤ. Όπως αναφέρει «από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου ξεκινά σταδιακά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσό που θα διατεθεί ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

Εξάλλου σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως αναφέρει: «το αρχείο πληρωμής των δικαιούχων απεστάλη στην τράπεζα και από αύριο το απόγευμα 21/10/2020, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των δικαιούμενων ποσών κάθε παραγωγού, στον τραπεζικό λογαριασμό τους».

Σημειώνεται ότι στην πληρωμή της προκαταβολής περιλαμβάνονται 30.131 αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων 2020. 

Επιπλέον, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληροφορεί ότι κατά την διαδικασία των ελέγχων που  πραγματοποιήθηκαν για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2020, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των ορισμένων δικαιούχων.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλείδωσε η ηµέρα της προκαταβολής των Άµεσων Ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκ. ευρώ