Απόφοιτοι της ΑΓΣ και νυν φοιτητές στις Η.Π.Α. ενημέρωσαν μαθητές της σχολής για τις σπουδές σε αμερικανικά πανεπιστήμια

Απόφοιτοι της ΑΓΣ και νυν φοιτητές στις Η.Π.Α. ενημέρωσαν μαθητές της σχολής για τις σπουδές σε αμερικανικά πανεπιστήμια

Για τις γνώσεις που έλαβαν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και πως αυτές αποτέλεσαν στέρεο υπόβαθρο για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των αμερικανικών πανεπιστημίων, μίλησαν οκτώ απόφοιτοί της ΑΓΣ, οι οποίοι πλέον είναι φοιτητές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Πρόκειται για απόφοιτους τόσο του Γενικού όσο και Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής, οι αποδέχθηκαν την πρόταση του τμήματος Student Services και επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019 τους γνώριμους -σε αυτούς- χώρους της Σχολής. Συναντήθηκαν στο Learning Commons της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» με μαθητές και των τριών τάξεων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.

Οι οκτώ φοιτητές – απόφοιτοι της ΑΓΣ ήταν οι: Γιώργος Γκολόης (Kalamazoo College), Αθανασία Κυτούδη (Union College), Ελένη Κυτούδη (Franklin & Marshall College), Νεφέλη Ιβάνοβιτς (Haverford College), Χριστίνα Ρέπα (Viterbo University), Ειρήνη Συμεωνίδου (Berea College), Μυρσίνη Μάνου Γεωργίλα (Richmond University) και Δανάη Ψαραδέλλη (Davidson College).  Ως μαθητές εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που τους παρέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή για σπουδές στις Η.Π.Α. Συμμετείχαν στο επιτυχημένο πρόγραμμα “Study USA” που υλοποιεί η Σχολή, μέσω του οποίου τα τελευταία επτά χρόνια 48 μαθητές συνέχισαν με υποτροφία –συνολικού ύψους 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.- τις σπουδές τους σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Και οι οκτώ φοιτητές τόνισαν ότι οι γνώσεις που έλαβαν στα θρανία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποδείχθηκαν πολύτιμες για τις σπουδές του στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι πολλά από τα εισαγωγικά μαθήματα του πανεπιστημίου, τα είχαν ήδη διδαχθεί στην ΑΓΣ και με αυτόν τον τρόπο αισθάνθηκαν ότι είχαν μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με συμφοιτητές τους από άλλες χώρες.  

Οι μαθητές των δύο λυκείων –πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της Σχολής Study USA και προετοιμάζονται για τα Αμερικανικά πανεπιστήμια- τους ρώτησαν για τις ακαδημαϊκές σπουδές στις Η.Π.Α. και την εκεί φοιτητική ζωή. Οι φοιτητές παραδέχθηκαν ότι το πρώτο έτος έχει κάποιες σχετικές δυσκολίες, αλλά όσο οι μήνες περνούν, η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι οι σπουδές στα αμερικανικά πανεπιστήμια απαιτούν αρκετό διάβασμα και ξεκαθάρισαν ότι τα Αμερικανικά πανεπιστήμια λειτουργούν σε διαφορετική βάση από τα ελληνικά καθώς υπάρχουν απουσίες, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και υπάρχουν πολλές εργασίες και διάβασμα. «Οι καθηγητές είναι φιλικοί, υποστηρικτικοί και πάντα διαθέσιμοι για να βοηθήσουν κάποιον φοιτητή. Και γενικότερα, η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι πολύ προσιτή και γρήγορα θα βρείτε συμφοιτητές που θα γίνουν πραγματικοί φίλοι σας», πρόσθεσαν και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθειά που καταβάλλουν για να γίνουν δεκτοί σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “STUDY USA”

Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Study USA της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη, πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα Study USA, στις αρχές της Γ’ τάξης του λυκείου κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.