Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι Τυρνάβου

Πλούσια έκθεση τοπικών προϊόντων, παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες σχετικά με τα φλέγοντα κτηνοτροφικά ζητήματα, μουσικοχορευτικές επιδείξεις και πολύ άρωμα κτηνοτροφίας περιελάμβανε η Γιορτή Κτηνοτροφίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, παρουσία πλήθος κόσμου, πολλών σωματείων και φορέων της επαρχίας.

Ξεχωριστή νότα στη Γιορτή Κτηνοτροφίας έδωσαν τόσο τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβανιτοβλάχων Αργυροπουλίου και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, όσο και τα εδέσματα τοπικής κουζίνας που προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο Γυναικών Αργυροπουλίου, τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό BUNE COOP, τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Τυρνάβου και τον Συνεταιρισμό «Βους Ελλάς», αλλά και άλλων συλλόγων και συνεταιρισμών. Χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν και από τις ομιλίες που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της γιορτής οι εξαίρετοι επιστήμονες κ.κ. Ιωάννης Καϊμακάμης, Αθανασία Στουρνάρα και Δημήτρης Σοφολόγης.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκαν πως «η φετινή επιτυχής διοργάνωση θα αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία ενός θεσμού που θα συμβάλει ουσιαστικά, έμπρακτα και καθοριστικά στην ανάδειξη των τοπικών κτηνοτροφικών προϊόντων και των κτηνοτρόφων του δήμου μας».