Β. Αποστόλου: Διορθώσεις για νέους/νεοεισερχόμενους από Εθνικό Απόθεμα Δικαιωμάτων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χορήγηση ΔΒΕ από το εθνικό απόθεμα 2017 - Πόσους γεωργούς αφορά η σημπληρωματική κατανομή
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μέσα από το Εθνικό Απόθεμα για τα Δικαιώματα, άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ότι θα καλυφθούν κάποιες δυσλειτουργίες και  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διαδικασία απονομής των δικαιωμάτων, για νέους αγρότες και νεοεισερχόμενους. 

Για «σοβαρές ανεπάρκειες της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ» έκανε λόγο ο Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί με την κατανομή των δικαιωμάτων.

-Διαφήμιση-

Ειδικότερα, ο βουλευτής Ηρακλείου είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου σχετικά με τα προβλήματα στην κατανομή των οριστικών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, που έχουν δημιουργηθεί στο νομό Ηρακλείου.

Σημείωσε πως εκκρεμεί η φόρμα 6, η οποία δεν έγινε αποδεκτή, τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα με τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, υπάρχει θέμα με τα επιλέξιμα και ο νομός Ηρακλείου στερήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο το ΕΠΑΛ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως υπάρχουν θέματα με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και κανονιστικές διατάξεις που δημιουργούν προβλήματα στην υλοποίησή τους, αλλά είναι η πρώτη χρονιά που δεν υπάρχουν δημοσιονομικές διορθώσεις και επανέλαβε ότι έτος αναφοράς για τα δικαιώματα είναι το 2013. Σημείωσε πως υπάρχει περιθώριο ως τις 15 Ιουνίου για ενστάσεις.

Σημείωσε πως όλα εξετάζονται και για το θέμα της Αλιείας , καθώς έχει έρθει σε επαφή και με την Αναπτυξιακή του Ηρακλείου, ανθρώπους κι εκπροσώπους φορέων και για το κομμάτι του ΕΠΑΛ και της ενίσχυσης των ιχθυοαποθεμάτων για να κρατηθεί η οικονομική  κοινωνική συνοχή αλλά η σχετική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki