Αποχώρησαν τα τρακτέρ, στα δικαστήρια το νέο ραντεβού

Αποχώρησαν τα τρακτέρ, στα δικαστήρια το νέο ραντεβού

«Η αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους δεν σημαίνει και υποστολή της σημαίας του αγώνα. Αυτός συνεχίζεται με άλλες μορφές, καθώς τα προβλήματα παραμένουν. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση, συνεχίζουμε τον αγώνα και στο τέλος θα νικήσουμε».

Με αυτά τα λόγια οι Θεσσαλοί αγρότες και μετά από παραμονή στον κόμβο της Νίκαιας επί 20 ημέρες απέσυραν τα τρακτέρ τους από την εθνική οδό, η οποία αργά το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε στην κυκλοφορία. Χρειάστηκαν οι παρεμβάσεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των υπαλλήλων της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για να καθαρισθεί το οδόστρωμα και να απομακρυνθούν αντικείμενα που ήταν επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Έτσι, υπό τις οδηγίες ανδρών της Τροχαίας τα 400 περίπου τρακτέρ που ήταν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του δρόμου στον κόμβο Νίκαιας, επέστρεψαν στα χωριά, καθώς σε λίγες μέρες θα ξαναμπούν στα χωράφια για την σπορά των εαρινών καλλιεργειών.

Η αποχώρηση των αγροτών έγινε με ανάμικτα συναισθήματα. Αφενός ικανοποίηση για την ενότητα του αγώνα, καθώς φέτος στη Θεσσαλία υπήρξε ένα ενιαίο μπλόκο στη Νίκαια (πέρυσι ήταν δύο σε Πλατύκαμπο και Δέλτα Παλαμά Καρδίτσας), αφετέρου οργή και αγανάκτηση για την εχθρική στάση της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα βασικό αίτημα, αλλά και της πλειοψηφίας των κομμάτων, τα οποία δεν στήριξαν τον αγώνα των αγροτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων «καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εχθρική στάση έναντι εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως εκφράστηκε και με τον αυταρχισμό των πρωτοφανών δικαστικών διώξεων και με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προκλήσεων σε “διάλογο” και με την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αγροτικά αιτήματα.

Καταγγέλλουμε, επίσης, την “ένοχη σιωπή” κομμάτων που θέλουν να κυβερνήσουν, τα οποία στις 20 μέρες τώρα που βρισκόμαστε στα μπλόκα, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν υπέρ των ζωτικών αιτημάτων μας και του δίκαιου αγώνα μας, δεν καταδίκασαν καν τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού «την 1η Μαρτίου, με συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, για συμπαράσταση στους 10 αγρότες που δικάζονται χωρίς καν να έχουν απολογηθεί, με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Και στις 17 Μαρτίου για να τιμήσουνε αγωνιστικά την 109η επέτειο του Κιλελέρ, με δυναμικό συλλαλητήριο στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι».