Σ. Αραχωβίτης: Ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών

Στ. Αραχωβίτης: Διευρύνουμε τα κριτήρια για την επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών (βίντεο)

Από την 1-01-2019 θα τεθεί σε ισχύ η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 13% για τους Αγρότες, ενώ απλώνεται και ανώτερα στρώματα το δίχτυ προστασίας των Αγροτών.
Παράλληλα από την 1-01-2019 θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για Αγρότες που έχουν προχωρήσει σε συνεργατικά σχήματα, ΚΟΙΝΣΕΠ και ανενεργές επιχειρήσεις.

Αυτό τόνισε στην αποκλειστική συνέντευξη στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για καθετοποίηση της παραγωγής, τυποποίησης- μεταποίησης και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για Συνεργατικά Αγροτικά Σχήματα.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα, κυρίως στο Ελαιόλαδο, στο Γιαούρτι , ως προϊόν ΠΓΕ, σύνδεση με τον Τουρισμό, προβολή πετυχημένων πρακτικών στο κομμάτι αυτό, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος του Έλληνα παραγωγού.

Σ. Αραχωβίτης: «Συζητάμε για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ»
Σε ότι αφορά τον ΕΛΓΑ, τόνισε πως συζητείται στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του κανονισμού για τον οργανισμό οποίος θα πρέπει να μείνει δημόσιος με Αλληλεγγύη, με πιο σύγχρονη οργάνωση και που μπορεί να συμπεριλαμβάνει και τους Αλιείς.
Για τους Κτηνοτρόφους ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως η Ποιμενική Ορεινή Κτηνοτροφία και η Κτηνοτροφία Μειονεκτικών περιοχών είναι στους πρώτους στόχους της κυβέρνησης για στήριξη, προκειμένου να κρατηθεί ο πληθυσμός στις εκεί περιοχές.
Τέλος δήλωσε πως με το επιτελείο του ΥΠΑΑΤ σκοπεύει να επισκεφθεί όλη την Ελληνική Επικράτεια και για να ακούσει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, αλλά κυρίως για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Πηγή: ert.gr