Άρτα: Καταγγελία για κωλυσιεργία, έξι μήνες μετά την κατολίσθηση στη Δαφνωτή (βίντεο)

Την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την απραξία των αρμόδιων, όπως μας είπαν, σχετικά με την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από την κατολίσθηση στη Δαφνωτή Άρτας, μας μετέφερε κάτοικος της περιοχής. Όπως κατήγγειλε κάτοικος του χωριού (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της «ΥΧ»), από τα τέλη Ιανουαρίου που είχε λάβει χώρα η καταστροφή, οι αρχές δεν έχουν φροντίσει για την αποκατάσταση, τόσο των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν, όσο και του φυσικού τοπίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τμήμα της πλαγιάς πλησίον του οικισμού πολύ κοντά σε κατοικίες είχε αποκολληθεί από τον ορεινό όγκο και κατέληξε στον Άραχθο, αλλάζοντας τη ροή του ποταμού, λίγα  χιλιόμετρα από το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας. Το χωριό μας ύστερα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τότε έχει γίνει προσπάθεια από τους κατοίκους για αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες, σε περιουσίες, για το φυσικό τοπίο ως πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, ενώ έχουν τεθεί ερωτήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς. Ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής.

Ζητάμε άμεσα να γίνουν έργα αποκατάστασης των ζημιών τόσο στις κατοικίες, όσο και στο περιβάλλον. Η αγωνία και η θλίψη μας ως κάτοικοι δεν περιγράφεται, διότι είμαστε στο έλεος μιας εν εξελίξει φυσικής καταστροφής αλλά και της αδιαφορίας των υπευθύνων σε όλα τα επίπεδα».

Μεγάλη κατολίσθηση στη Δαφνωτή Άρτας (βίντεο)