ΑΣ Νάουσας Μαρ. Αντύπας: Καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Ξανά στο τιμόνι του ΑΣ Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» ο Δ. Τσιουλάκης

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Πέρασε ένας μήνας από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιούλη που είχε σαν συνέπεια την καταστροφή της αναμενόμενης παραγωγής που ήταν να συγκομιστεί ή που συγκομιζόταν σε ροδάκινα, δαμάσκηνα κ.α.

Έγκαιρα ο σύλλογος μας απευθύνθηκε στον ΕΛΓΑ ζητώντας να γίνει αναγγελία ζημιάς – σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση του Ινστιτούτου (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) η ζημιά χαρακτηρίζεται άμεση και αποζημιώνεται σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Παρόλα αυτά το υπουργείο προτίμησε να συστήσει «ειδική» επιτροπή, παρακάμπτοντας τον πλέον ειδικό κρατικό οργανισμό -το Ινστιτούτο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-, για να αποφανθεί για το πρόβλημα και να γνωμοδοτήσει.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας για μια ακόμη χρονιά η παραγωγή τους να καταστρέφεται, οι τιμές των προϊόντων τους να είναι εξευτελιστικές, πολύ κάτω του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα να καθιστούν απαγορευτική την καλλιέργεια αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα έξοδα, αλλά και στα απανωτά χαράτσια και πολύ περισσότερο να ζήσουν.

Ο αγροτικός σύλλογος καλεί τους αγρότες να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, να μην συρθούν στη νομική διεκδίκηση, που σκοπό έχει να αποτελέσει τροχοπέδη στην αγωνιστική απάντηση των αγροτών.

Να διεκδικήσουν οργανωμένα και συντονισμένα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω του εμπάργκο.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα να ξανακαλλιεργήσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Σταθμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων είναι το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, 6:30 μ.μ. στην Πλ. Αριστοτέλους, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στην πολιτική που στόχο έχει να μας διώξει από τα χωράφια και τα χωριά μας, να μας στοιβάξει στις ουρές των ανέργων».