Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Άγγελής

Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Άγγελής

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Αγγελή ο οποίο δικάζονταν για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση και καθοδήγηση κοινωνικής ομάδας, στο μπλόκο του Αέρινου το 2017.

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονταν για τος Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου αλλά και την υψηλή φορολογία.  Τον Νίκο Αγγελή στήριξαν σύντροφοι του αλλά και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, σωματεία, συνδικάτα αλλά και φοιτητές, που ύψωσαν πανό στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας να σταματήσουν  τα “αγροτοδικεία”.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Αγγελής, υπενθύμισε ότι συμμετείχε στις αγροτικές κινητοποιήσεις έπειτα από ομόφωνη απόφαση της της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων στη Λάρισα.

Όπως εξήγησε  η απόφαση τηρήθηκε και από το μπλόκο Αερινού και έγινε συμβολικός αποκλεισμός του ενός ρεύματος κυκλοφορίας για 25 λεπτά, κάτι που έγινε για να πιεστεί η κυβέρνηση να κλειστεί ραντεβού με τους αγρότες για τα προβλήματα, καθώς τότε υπήρχε και το ασφαλιστικό που αφορά όλους.

«Τον Ιούλιο μου εστάλη κλητήριο θέσπισμα ότι δικάζομαι σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2020, για παρακώλυση συγκοινωνιών και καθοδήγηση, ενώ είναι η πρώτη φορά από το 1995 που γίνονται τα αγροτοδικεία, που παραπέμπεται σε δίκη ένας μόνο αγρότης», τόνισε.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής επισήμανε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλούνταν το 2015 ότι θα καταργήσει τα αγροτοδικεία, σχημάτισε τη δικογραφία και σήμερα με άλλη κυβέρνηση προσπαθούν να δικάσουν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και συντονιστής της Ομοσπονδίας Αγροτικής Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης δήλωσε: «Όσο συνεχίζεται αυτό από τις προηγούμενες και την νυν κυβέρνηση, οι αγρότες θα συσπειρώνονται στους Συλλόγους και στις Ομοσπονδίες με συμμαχία των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων συνταξιούχους και φοιτητές, θα αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες». Επιπλέον επισήμανε ότι και φέτος θα είναι  χρονιά δυναμικών κινητοποιήσεων.

Πηγή: ert.gr