Η αυθαίρετη βόσκηση αιγοπροβάτων προκαλεί ζημιές σε καλλιέργειες

Η αυθαίρετη βόσκηση των αιγοπροβάτων και οι ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες τα ελάφια που υπάρχουν στην Ρόδο, προκαλούν προβλήματα στον αγροτικό κόσμο του νησιού. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Νότιας Ρόδου, με επιστολή τους, που κοινοποίησαν και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στον δήμαρχο Ρόδου, ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου.

Στην επιστολή τονίζεται ότι τα προβλήματα υπάρχουν επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών στο νησί της Ρόδου και κυρίως στις περιοχές της Νότιας Ρόδου. «Η καταστροφή των δασών από τις πυρκαγιές, η παρατεταμένη ανομβρία και η έλλειψη τροφής έχουν σαν αποτέλεσμα τις τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια την οικονομική καταστροφή των αγροτών» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αγρότες, επισημαίνοντας παράλληλα το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί και η ανεξέλεγκτη και ανεπιτήρητη βόσκηση αιγοπροβάτων, που αυξάνει το μέγεθος της καταστροφής των καλλιεργειών της περιοχής.

«Κύριε Υπουργέ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσετε λύση στα σημαντικά για την επιβίωση πλέον προβλήματα των αγροτών της Νότιας Ρόδου και μάλιστα άμεσα αλλά και να βρεθεί λύση για την επιβίωση των ελαφιών», αναφέρουν, καλώντας τον Υπουργό στο νησί για να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα και τον καθημερινό αγώνα των αγροτών.»